9 januari 2018

Goede doel

Hoofddoel:
Stichting Singelzicht Utrecht: opknappen 12 kamers in de jongerenopvang op de Wittevrouwenkade 1 te Utrecht.

Wij hebben 25 kamers op de Wittevrouwenkade waar onze jongeren verblijven. Gemiddeld blijven jongeren circa 1 jaar bij ons. Kamers moeten dan na een aantal jaar wel weer een keer opgeknapt worden. De afgelopen jaren hebben we dat gefaseerd ook weer gedaan (schilderen, nieuwe gordijnen, nieuwe meubels etc.).

De wastafels hebben wij echter vanaf het begin van ons bestaan (12 jaar) niet aangepakt. Wij hebben op dit moment op 1 kamer de wastafel reeds opgeknapt.  Dit is ons erg goed bevallen en wij willen nu doorzetten en ook de resterende kamers op deze manier aanpakken. Een mooie opgeruimde kamer helpt echt om goede zorg te kunnen verlenen aan onze jongeren. De kamer is de enige plek bij ons in huis waar ze echt even alleen kunnen zijn.

Naast de warmte en gezelligheid van de woonkamer wil iemand ook een plekje hebben om even terug te kunnen trekken. Het opknappen bestaat uit een betegelde achterwand (was een houten plaat) met mooie frisse kleuren, nieuwe spiegel, nieuwe wasbak en accessoires.

Met een donatie van € 10.000 kunnen wij in 1 keer circa 12 kamers opknappen. Een mooie start van dit project. Bijgaand foto 1 van de huidige situatie en foto 2 van de reeds opgeknapte kamer. U bent natuurlijk van harte welkom om een kijkje te komen nemen op de Wittevrouwenkade 1.

Foto 1  voor                                               Foto 2   na

                                         

Nevendoel: Hospice Demeter: project aanschaf 2 Hoog-Laag stoelen en 20 stoelen type Toulouse voor zeven patiëntenkamers en voor in de huiskamer

Hospice Demeter

Hospice Demeter in De Bilt is een kleinschalige zorgvoorziening voor mensen in de laatste fase van het leven. De thuissituatie is niet altijd de ideale omgeving bijvoorbeeld vanwege samenkomende problematiek waardoor continue professionele zorg nodig is. Voor die patiënten en hun naasten biet Demeter als high care hospice 24 uur per dag 7 dagen per week crisiszorg, tijdelijke opvang of een vervangend thuis met deskundige en liefdevolle zorg.

Huidige situatie

Demeter heeft zeven kamers voor korter of langer verblijf van patiënten, de kamers zijn relatief klein en de inrichting is daarom zo eenvoudig en beperkt mogelijk gehouden. De bedden en nachtkastjes huurt Demeter via een leasecontract. Het eenvoudige meubilair bestaat uit 2 kasten (één voor patiënt en één voor zorgverlening), een eet-/leestafel en 2 stoelen; een rechte eetkamerstoel (goedkoop aangeschaft in 2012) en een donkerbruin gestoffeerde fauteuil op wieltjes (aangeschaft in 2007). Het hospice beschikt daarnaast over enkele ‘sta-op’ stoelen (gekregen) die op basis van wens en noodzaak van aanwezige patiënten tussen kamers rouleren. De gestoffeerde stoelen staan ook in de huiskamer aan de eettafel. Door intensief gebruik zijn de stoelen nu na tien jaar wiebelig en smoezelig.

Voorbeeld van één van de huidige stoelen:

Onze wens

Onze wens is om de versleten gestoffeerde fauteuils te kunnen vervangen door twee comfortabele stoelen per kamer met goed passende en reinigbare bekleding in actuele kleuren liefst in skyleer.

Het doel is daarmee het zitcomfort voor patiënten te vergroten zolang zij nog in staat zijn uit bed te komen en de kamers een meer gastvrije, vriendelijke en hygiënische uitstraling te geven. De ervaring leert dat de laatste mogelijkheden om voor het raam te zitten en naasten zittend te ontvangen groot verschil maken in de ervaren kwaliteit van leven.

Daarnaast zouden we de stoelen (6) die gebruikt worden aan de eettafel in de gezamenlijke huiskamer ook dezelfde ‘look and feel’ willen geven. Wat is er heerlijker dan in een comfortabele stoel van een maaltijd genieten.