9 januari 2018

Goede doel

2024 Binnenkort aankondiging

2023 Sint-Maartenkledingpas

Samen met veel organisaties, bewoners van Utrecht en de gemeente wil Stichting Leergeld Utrecht ervoor zorgen dat Utrechtse kinderen niet in de kou staan komende winter.

De Sint-Maartenkledingpas is een pas met een tegoed om kleding te kopen voor kinderen, bijvoorbeeld een goede winterjas of schoenen. De pas kan worden aangevraagd door inwoners van Utrecht die niet rond kunnen komen, om te besteden aan kleding voor kinderen van 4 t/m 17 jaar. Op de kledingpas staat een budget van €150,- en is in verschillende winkels te besteden, waaronder Shoeby, C&A, Footlocker en HEMA.

Leergeld Utrecht is een stichting die kinderen financieel ondersteunt, zodat zij kunnen meedoen aan school- sport en cultuuractiviteiten. Steeds meer kinderen in de gemeente Utrecht kunnen om financiële redenen niet meedoen aan deze activiteiten. Momenteel groeien er in de gemeente Utrecht 1 op de 8 kinderen op in armoede. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn.

Leergeld Utrecht wil deze kinderen (weer) laten meedoen. Onze missie is om sociale uitsluiting van kinderen te voorkomen! De kleine beurs van ouders mag geen reden voor sociale uitsluiting van de kinderen.

Voor meer informatie over de kledingpas kijk op leergeldutrecht.nl. 

Stichting Leergeld Utrecht