9 januari 2018

Goede doel

Stichting Leergeld Utrecht (goede doel 2022)

Stichting Leergeld wil dat álle kinderen kunnen deelnemen aan school, sport en cultuur

Leergeld Utrecht is een stichting die kinderen financieel ondersteunt, zodat zij kunnen meedoen aan school- sport en cultuuractiviteiten. Steeds meer kinderen in de gemeente Utrecht kunnen om financiële redenen niet meedoen aan deze activiteiten. Momenteel groeien er in de gemeente Utrecht 1 op de 8 kinderen op in armoede. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn.

Leergeld Utrecht wil deze kinderen (weer) laten meedoen. Onze missie is om sociale uitsluiting van kinderen te voorkomen! De kleine beurs van ouders mag geen reden voor sociale uitsluiting van de kinderen.

Wij bieden kansen aan kinderen in de leeftijd van 0 t/m 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten die buiten de U-pas vallen. Door ondersteuning van Leergeld kunnen kinderen mee op schoolreis, hun zwemdiploma halen of op muziekles. Daarnaast ondersteunen wij regelmatig bij de aanschaf van een laptop, sportkleding en/of een (tweedehands) fiets. Allemaal normale levensbehoeften, waardoor kinderen zich kunnen ontplooien, ontwikkelen en meetellen.

Laat alle kinderen meedoen! Want nu meedoen is straks meetellen!

Voor meer informatie kijk op leergeldutrecht.nl. 

Stichting Leergeld Utrecht